Bojana Drča (MN Press)
Bojana Drča (MN Press)

Dizač sa 12 poena - to se retko viđa: Bojana Drča dovela Zvezdu pred vrata finala plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 21:04

Crveno-bele devojke odmah na startu polufinalne serije napravile brejk u Staroj Pazovi - 3:1. Železničar posle pet setova i preokreta slavio u Lajkovcu protiv Uba - 3:2

Vratila se posle porođaja u voljeni klub, da bi pronašla staru formu i pomogla Zvezdi da ponovo bude konkurentna za trofeje. Bojana Drča je sjajno dirigovala igrom u finalu Kupa, podigla je kapitenski pehar, a i MVP priznanje. Najavila je tada i napad na duplu krunu, jer je do nje već dva puta dolazila u prvom mandatu na Marakani (četiri trofeja tada, Kup u Lajkovcu peti u kolekciji).

Da nije to rekla tek tako, vidi se jasno u plej-of bitkama... Bila je važna karika u pobedama protiv Partizana u četvrtfinalnoj seriji, a večeras je demonstrirala još jedno MVP izdanje i povela tim do brejka u Staroj Pazovi - 3:1 (25:14, 24:26, 25:20, 25:19).

Izabrane vesti

Ne dešava se često da dizač ekipe završi utakmicu sa 12 osvojenih poena. Taj podatak dovoljno govori koliko za njene poteze protivnik nije imao rešenje. Devet je osvojila iz napada, dva iz bloka i jedan na servisu.

Uspešno je i razigrala saigračice pa je Dajana Bošković nanizala 21 poena, Jelena Lazić 14, Božica Marković i Ana Živojinović po deset. Malo je nedostajalo da sve igračice sem libera budu dvocifrene jer je mladi srednji bloker Jelena Delić upisala osam poena.

Kad je u pitanju poraženi sastav kapiten Isidora Kockarević je osvojila 14 poena, Tica Branka 12, a Veronika Đokić deset.

Zvezda je dozvolila Jedinstvu da joj uzme drugi set, ali je onda u naredna dva na vreme prelomila pitanje pobednika. Znatno neizvesnije je bilo u Lajkovcu, gde je domaći Železničar do trijumfa došao posle preokreta i pet odigranih setova 3:2.

Junak pobede bila je Jovana Mirosavljević koja je zabeležila 27 poena. Po 17 su upisale Barbara Batinić i Aleksandra Uzelac. U poraženom timu najbolje je bila kapiten Ljiljana Ranković sa 18, pratila je Aleksandra Gligorić sa 15.

Drugi mečevi su na programu u ponedeljak. Zvezda na Banjici od 16 časova i 30 minuta dočekuje Jedinstvo, a Ub će od 19 časova ugostiti Železničar. U finale će otići tim koji prvi ostvari dve pobede.

POLUFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3

Železničar - Ub 3:2

*u finale prolazi ekipa koja prva dođe do dve pobede, revanš mečevi se igraju u ponedeljak


tagovi

Bojana DrčaŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Železničar LajkovacŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara